marți, 25 august 2009

90% din firmele din mediul rural au sub 10 angajati

SIVECO Romania

942 de antreprenori din 493 de localitati din tara au participat la o ampla cercetare sociologica

Doua treimi dintre persoanele care au o afacere sau vor sa inceapa o afacere in mediul rural sunt barbati (66,3%). Cei mai multi sunt casatoriti, au copii si sunt atasati de mediul rural. Dintre patroni, aproape jumatate au afaceri in domeniul productiei (agricole, zootehnice, prelucrarea lemnului, panificatie, constructii, confectii), un sfert se ocupa de servicii (agroturism, transport, notariat, consultanta), iar un sfert de comert. Chiar daca cele mai multe firme din mediul rural sunt de dimensiuni mici - 90% au mai putin de 10 angajati - acestea functioneaza insa la un nivel multumitor pentru trei sferturi dintre patroni, ceea ce inseamna ca satisfactia lor nu depinde de amploarea afacerii derulate.

Acestea sunt doar cateva din concluziile cercetarii sociologice la care au participat 942 de antreprenori si potentiali intreprinzatori din 493 de localitati din zonele Nord-Est, Centru si Sud-Est din Romania.

Femeile dornice sa inceapa o afacere provin in special din randul persoanelor cu studii superioare, sunt divortate sau au o relatie nelegalizata, au un calculator personal si stau mai mult decat barbatii pe Internet. Au insa venituri mai mici decat acestia, au mai putine credite la banci si au o experienta internationala mai mica decat barbatii (au muncit sau au studiat mai putin in strainatate).

Cele mai multe societati care au ca manageri femei activeaza in domeniul serviciilor. Aproape 60% au studii medii si doar 10% au studii economice universitare, confirmand ipoteza ca diploma nu este necesara pentru a reusi in afaceri. Mai mult decat atat, jumatate din participantii la studiu au sau doresc sa inceapa o afacere intr-un domeniu in care nu detin o calificare certificata printr-o diploma.

Varsta medie a participantilor la studiu a fost de 33 ani, cei mai tineri avand 18 ani, iar cei mai varstnici 67 ani. Dupa 45 ani dorinta de a incepe o afacere este tot mai scazuta. Cele mai mari retineri le au agricultorii, din cauza inexistentei unei piete de desfacere a produselor lor in apropierea zonei de rezidenta.

Cercetarea confirma datele din Uniunea Europeana care arata ca varsta medie a intreprinzatorilor este in jur de 35 ani, ceea ce dovedeste ca tinerii iau decizia de a constitui o firma nu imediat dupa terminarea studiilor.

Salariatii din sectorul privat sunt preponderant necasatoriti, au un nivel mediu de pregatire scolara, au venituri mai mici decat colegii lor de la stat. Vazand afacerile derulate de patronii lor, salariatii din mediul privat vor sa le calce pe urme, deschizandu-si o afacere proprie. Ei nu au inceput o afacere din aceleasi motive ca toti potentialii intreprinzatori: nu au avut capitalul si utilajele pentru pornire (41%), nu au avut o idee buna pentru afaceri (17%), nu au avut relatiile necesare (11%), sau nu au fost pregatiti pentru asa ceva (10%).

Lucratorii pe cont propriu (comercianti, mestesugari) impreuna cu agricultorii au un profil social usor diferit: utilizeaza cel mai putin calculatorul si Internetul, stapanesc cel mai putin limbile straine, nu prea fac imprumuturi la banci, in schimb au o activitate de marketing importanta: aproape jumatate din agricultorii intervievati au vandut personal produse agricole sau animaliere la piata anul trecut (barbatii de doua ori mai mult decat femeile).

Cercetarea asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor si a celor care doresc sa initieze o afacere in mediul rural a fost realizata in cadrul proiectului strategic “Rural-Manager” - www.ruralmanager.ro, selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU, care e cofinantat din Fondul Social European “Investeste in oameni!”

Implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM (www.fntm.ro), in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile Centrul de Training si Dezvoltare al Asociatiilor Angajatorilor din Bavaria - bfz gGmbh (www.bfz.de), SIVECO Romania (www.siveco.ro) si Asociatia Euro 26 (www.euro26.ro), “Rural-Manager” se desfasoara in perioada ianuarie 2009-aprilie 2010. Beneficiarii proiectului sunt intreprinzatori sau viitori intreprinzatori din mediul rural din cele 18 judete ale regiunilor de dezvoltare Nord-Est, Centru si Sud-Est.

Proiectul „Rural-Manager” promoveaza cultura manageriala si motivarea intreprinzatorilor pentru inceperea unui proces de educatie antreprenoriala, cu scopul imbunatatirii performantei, cresterii accesului la finantare, insusirii de bune practici si idei de succes nationale si internationale.

Anchetele sociale au fost realizate de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada martie - aprilie 2009.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de \'Best Practice\' din partea Comisiei Europene si \'Honourable Mention\' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.


SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
www.siveco.ro

Inscrie-te la un Executive MBA de TOP!

Tiffin University anunta ultimele locuri disponibile pentru grupa care va incepe programul Tiffin EMBA in Octombrie 2009.
Pentru inscrieri inainte de 15 septembrie 2009 beneficiezi de 3% reducere din pretul taxei de scolarizare. Valoarea reducerilor creste in functie de numarul de transe ales.


Tiffin University, US, ofera programul de Executive MBA in Romania inca din 2002 si a atras de-alungul acestei perioade antreprenori, profesionisti in afaceri, manageri din sectoarele profit si non profit, precum si angajaţi care doresc sa-si consolideze cariera profesionala sporindu-si implicit oportunitatile de angajare.

Programul Tiffin Executive MBA este recunoscut pentru calitatea cursurilor, a profesorilor, a metodei de predare, a abilitatilor de management insusite, a networking-ului si a interactiunii cu studenti straini.

Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa detina o diploma de licenta, sa aiba o experienta manageriala de minimum 3 ani si sa aiba cunostinte avansate de limba engleza, intrucat aceasta este limba in care sunt predate cursurile.
Odata admisi, cei 50 de cursanti sunt impartiti in doua grupe, a cate 25, o grupa isi va desfasura cursurile in Bucuresti, iar cealalta in Timisoara.
Cursurile din cadrul programului se vor desfasura de-a lungul a 21 de luni, in weekend de sambata pana duminica (in total sunt 27 de weekenduri in clasa) si este imparit in 9 module, fiecare cuprinzand 2 cursuri.

Filozofia Tiffin Executive MBA permite studentilor sa abordeze problemele de management într-o maniera proactiva si dintr-o perspectiva strategica, tinand cont de nivelul tactic si operativ al unei afaceri.

Costul programului difera pentru cele doua locatii si anume:

Bucuresti:
Costul programului Tiffin Executive MBA desfasurat in Bucuresti este de 15.995 euro, in cazul in care plata se face inainte de fiecare din cele 9 module in care este impartit programul. Pretul scade considerabil si poate sa ajunga pana la 14.396 euro in cazul in care plata se face integral.

Timisoara:
Costul programului desfasurat in Timisoara este de 14.744 euro in cazul in care plata se face inainte de fiecare din cele 9 module in care este impartit programul. Pretul scade considerabil si poate sa ajunga pana la 13.270 euro in cazul in care plata se face integral.

Te invitam sa descoperi programul Tiffin EMBA pentru a afla daca oferta noastra raspunde exigentelor si asteptarilor tale.

Pentru mai multe detalii poti accesa pagina de web: www.tiffinmba.ro sau te asteptam sa ne vizitezi in Bucuresti, Str. Transilvaniei Nr. 6, Etaj 1 sau in Timisoara, Str. Lucian Blaga Nr.1, ap. 24.

Te asigurăm că vom face totul pentru a te ajuta sa-ti atingi obiectivele educationale propuse!


Te invitam sa descoperi programul Tiffin EMBA pentru a afla daca oferta noastra raspunde exigentelor si asteptarilor tale.

Pentru mai multe detalii poti accesa pagina de web: www.tiffinmba.ro sau te asteptam sa ne vizitezi in Bucuresti, Str. Transilvaniei Nr. 6, Etaj 1 sau in Timisoara, Str. Lucian Blaga Nr.1, ap. 24.

Te asigurăm că vom face totul pentru a te ajuta sa-ti atingi obiectivele educationale propuse!

Roxana Ionita
021402 54 54/55/56
email:office@tiffinmba.ro
http://www.tiffinmba.ro

Bulgarii isi vand casele la TNI !

Bulgarii isi vand casele la TNI. Singurul targ imobiliar de un real succes aduce rezultate expozantilor pe intreg parcursul anului. Dovada este faptul ca inclusiv proprietatile din afara tarii sunt vandute datorita imaginii TNI. Case de vacanta in Bulgaria cu numai 9750 EURO !!! www.targimobiliar.eu

Agentie imobiliara Tabiti SRL ofera servicii complete de intermediere pentru toate tipurile de tranzactii imobiliare: vanzari/cumparari/inchirieri garsoniere, apartamente noi case si vile in Bulgaria.
Echipa noastra este formata din oameni tineri, dinamici, capabili de a oferi siguranta in tranzactii, profesionalism, confidentialitate, seriozitate maxima si flexibilitate. Tabiti SRL ofera o gama larga de oferte imobiliare in Balchik,
Nisipurile de Aur, Kavarna, Varna, Byala, Sunny Beach, Sveti Vlas, Elenite. Bansko, Borovets si alte. Daca doriti sa va gasiti o casa de vacanta in Bulgaria sau intentionati sa investiti prin cumpararea unei locuinte nu ezitati sa ne contactati Comisionul nostru pentru apartamente, garsoniere si vile constructie noua este de 0%.
Tabiti SRL ofera o gama larga de servicii imobiliare:
Consultanta imobiliara profesioanala in mod gratuit
Intermedieri in tranzactii imobiliare
Asistenta juridica
Servicii Imobiliare complete
Vizionari gratuite
Facilitam obtinerea creditelor imobiliare
Inchirieri apartamente si vile in regim hotelie
INFORMATII DESPRE OFERTA PREZENTATA IN CADRUL TARGULUI NATIONAL IMOBILIAR (TNI)
- Numarul total de unitati locative: Aproximativ 10 000 de unitati locative
- Numarul de unitati locative disponibile: Aproximativ 4 000 de unitati locative
- Tipul de unitati locative: apartamente si garsoniere constructie noua, vile si case de vacanta
- Data finalizarii: Proiecte finalizate si in constructie
- Localizare: Statiuni litorale Bulgaria: Kavarna, Balchik, Nisipurile de Aur, Varna, Byala, Obzor, Sunny Beach, Sveti Vlas, Elenite, Sozopol.
Statiuni montane: Bansko, Borovets, Pamporovo.
- Pret pe metru patrat ( min- max): Pret minim 390 Euro/mp – pret maxim 3000 Euro/mp- Exemple concrete de costuri ( cea mai ieftina garsoniera, cel mai ieftin ap cu 2/3/4camere, cea mai ieftina vila etc- mentionand in fiecare suprafata utila): Preturi: Garsoniere de la – 9750 Euro, suprafata 25 mp
Apartamente cu 2 camere de la – 18 330 Euro, suprafata 47 mp
Apartamente cu 3 camere de la – 25 350 Euro, suprafata 65 mp
Vila cu 2 dormitoare – 59 500 Euro, suprafata 134 mp
Finantare: Rate oferite direct de la dezvoltator pe perioada de maxim 5 ani. Finantare unor proiecte prin banca. Oferta de inchiriere: apartamente, garsoniere si vile de vacanta in regim hotelier - pret minim 29 Euro/Garsoniera/zi, pret maxim 95 Euro/Vila /zi. Bonusuri/discounturi/premii acordate in cadrul evenimentului: Reduceri de pret de pana la 40%.
Mobilier gratuit.
Sejur 7 nopti in hotel de 5* in Bulgaria.
Pentru detalii concrete despre expozanti si despre ofertele imobiliare ale acestora, va invitam sa accesati www.targimobiliar.eu si sa vizitati TNI-ul in perioada 24-27SEPTEMBRIE la PALATUL PARLAMENTULUI - SALA UNIREA BDOBC Business Center SRL
Tel: 021 310 64 67
Fax: 021 310 64 68
www.targimobiliar.EU
email:info@targimobiliar.eu
http://www.targimobiliar.eu

Seara culturala la Snagov: „Zona Snagov: Istorie locala, Explorare Astronomica, Rezervatie Naturala”

Snagov, 27 August 2009 - Fundatia SNAGOV si partenerii sai au placerea sa va invite in perioada 27-30 August 2009 la o Serie de Evenimente: „Zona Snagov: Istorie locala, Eveniment Astronomic, Rezervatie Naturala”.
Dupa acumulari de 4 ani de munca, cercetari dar si prin sprijinul voluntarilor si a sponsorilor, avem placerea sa va invitam si sa va prezentam un grupaj de materiale, informatii si amintiri legate de Zona Snagov. Toate acestea sub forma de prezentari multi-media, proiectii filme, documentare in aer liber, texte, poze, detalii, etc.
Programul poate fi reluat la cerere si vineri, sambata, duminica.
Detaliile complete ale evenimentului sunt prezentate in paginile:
- http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=724 pentru prezentare generala eveniment
- http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=728 pentru agenda detaliata.
Contam pe interesul si sprjinul dvs. (ca cetateni, vizitatori, localnici, noi proprietari, elevi etc) si mai ales pe sugestiile dvs.
– pentru a decide CUM si CAT merita a fi continuat demersul initiat de membrii Fundatiei Snagov.
Dorim sa inmultim punctele de interes / atractie din Zona Snagov si sa va oferim un weekend interesant.

Informatii despre alte actiuni initiate si derulate de Fundatia SNAGOV pot fi gasite in pagina:
www.fundatiasnagov.ro/Evenimente
fundatia@snagov.ro
email:fundatia@snagov.ro
http://www.fundatiasnagov.ro

REGALUL ARTEI, TRADIŢIILOR ŞI MEŞTEŞUGURILOR ROME LA SINAIA

Centrul National de Cultura a Romilor (CNCR) - Romano Kher împreuna cu Primaria Sinaia organizeaza în perioada 28-30 august 2009 Festivalul ”Romani Kultura”, un regal al artelor, traditiilor si mestesugurilor rome.
Timp de trei zile, mestesugari romi din toata tara, adevarati artisti în confectionarea de bijuterii din argint, obiecte din lemn sau arama, vestimentatie traditionala si obiecte de ornament, precum si muzicieni si dansatori de marca vor avea prilejul sa-si etaleze talentul inegalabil în domeniile în care exceleaza si, în acelasi timp, sa vorbeasca prin cântec, dans si o bogata gama de traditii despre modul de viata autentic al romilor.
“Ne propunem ca festivalul de la Sinaia sa devina traditie, iar numele sau sa fie asociat în fiecare an cu succesul, arta autentica roma si tinuta artistica ireprosabila specifice comunitatii rome. De aceea, CNCR - Romano Kher va aduce pe scena nume rezonante din muzica roma precum Viorica si Ionita din Clejani, Cornelia Catanga, celebrul taraf “Grigoras Dinicu” etc, iar în apropierea scenei, mestesugari talentati al caror respect pentru traditiile rome a facut ca toate aceste arte si meserii cu care astazi ne mândrim sa ramâna intacte ca autenticitate si valoare”, a declarat Mihaela Zatreanu, directorul CNCR – Romano Kher.
“Am creat din ce în ce mai multe evenimente la Sinaia, mai ales în aceste vremuri grele, pentru a atrage si mai mult atentia asupra orasului. Sinaia a fost, este si va fi orasul în care se împletesc perfect culturi diferite, în care traiesc si muncesc oameni de mai multe nationalitati. Tocmai de aceea, în aceste zile sarbatorim si buna convietuire cu etnia roma.
De altfel, noi avem parteneriate de înfratire cu localitati din Italia, Franta, Israel, S.U.A., Turcia, Macedonia, Ucraina si Muntenegru bazate pe valorile primare ale comunitatilor: prietenie, cooperare, schimburi culturale si economice”, a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.
Din program:
- parada festivalului în Parcul “Dimitrie Ghica” (parada costumelor traditionale rome, dansul paparudelor, dansul ursului, momentul ghicitoarei în ghioc, momentul florareselor)
- trei concerte exceptionale cu concursul unor artisti romi celebri
- proiectie de film cu tematica roma, filme premiate la festivaluri internationale. “Blestemul ariciului” este cotat drept cel mai bun film documentar despre romi, iar “Dureri ascunse” a impresionat puternic prin mesajul sau dramatic la
Best-Fest.
- expozitii de sculptura, pictura si arta fotografica cu tematica roma
- Mostra satra: latura inedita a festivalului o constituie Mostra satra – un cort care reconstituie viata în satra a comunitatii rome. În cadrul satrei sunt asteptati vizitatorii festivalului care doresc sa se deghizeze în romi pentru câteva minute si sa fie imortalizati într-o fotografie la minut drept amintire-cadou din partea organizatorilor.
Va invitam, asadar, sa veniti alaturi de noi sa gustam împreuna o felie din viata romilor cu tot ce are ea autentic si valoros: muzica, dans, arta, gastronomie si mestesuguri transmise din generatie în generatie într-un total respect fata de
traditie si identitate.
Festivalul “Romani Kultura” se desfasoara în Parcul “Dimitrie Ghica”din Sinaia, iar accesul este liber.

Strada Octavian Goga, care va gazdui cei 40 de mestesugari, va fi închisa circulatiei rutiere în perioada 28 august, orele 08.00 – 30 august, orele 18.00.
Au fost trimise invitatii speciale pe adresa administratiei prezidentiale, a Guvernului si Parlamentului României.

Persoane de contact:
Elena Popa – CNCR Romano Kher
PR Manager
Tel.: 0754 888 259
Email: elenapopagh@yahoo.com
email:elenapopagh@yahoo.com
http://www.romanikultura.org

LIVE ACT - DJ RABINU in super show la Turabo Society Club - Vineri 28 August

Nu ti-ai facut planuri pentru Vinerea aceasta?
Turabo Society Club iti recomanda cea mai tare petrecere, alaturi de Dj Rabinu, Vineri 28 August. Se anunta o seara incendiara, cu muzica Pop & Disco de calitate, distractie si voie buna.

Nu uita, Vinerea aceasta (28 August) Rabinu va incinge petrecerea in Turabo Society Club, locul in care ai parte de cele mai tari petreceri live!

Pretul unui bilet: Intrare libera
Pentru alte detalii: www.turabo.ro

Parteneri:
KissFM & KissTV, Sapte Seri,Bucuresteni.ro, Monden.info Comunicate de Presa.ro, Pubbing.ro, MY BAND, Port.ro, Muzicabuna.ro, Divercitycafe.ro, Muzica9.ro, Diseara.ro, cinemall.ro, eMulte.ro
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Turabo Society Club
Adresa: zona Lacul Tei, str. Oltetului nr. 30
club@turabo.ro / 0755.111.777 / www.turabo.ro
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Confirmari presa:
Anton Voicu - rePublik agency
booking, planning & comunication
anton.voicu@republik.ro


email:anton.voicu@republik.ro
http://www.republik.ro